Torsdag

Äntligen snö! Jag fryser ute, inne och i sängen under täcket men jag tänker inte klaga när jag har längtat så länge.

Chocolate chip cookies

Det här receptet är väldigt enkelt att följa, ger riktigt goda, sega kakor och går att variera precis som man vill. Jag tänker prova samma recept med saffran och citron/vallmo!
 
Recept (src)
 
150g smör
3½ dl socker
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
½ dl kakao (för ljusa kakor, skippa kakaon och lägg till en halv dl vetemjöl)
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
200g hackad choklad 
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda smöret med socker, sirap och vaniljsocker.Tillsätt ägget, äggulan och rör ihop smeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kakao i en separat skål och häll blandningen i smörblandningen, rör tills det är blandat. Hacka chokladen och vänd ned i smeten. Rulla bollar av smeten och tryck ut på bakplåtspapper, se till att hålla avstånd då de flyter ut i ugnen. Grädda i ca 7-10 minuter beroende på  hur stora du gör dem, och låt svalna på galler eller bakplåtspappret. Done!
 

Regn

Det blev väldigt lite sömn igår, det stormade högljutt hela natten och saker flög mot mitt fönster. Hade ett tidigt möte på arbetsförmedligen och frukost på bussen hem, efter de korta minuterna jag var ute i regnet har jag varit frusen hela dagen.

Morgon

Sömnlös natt för att jag är så nervös. Gör mig iordning för att skriva in mig på arbetsförmedlingen, har inga ursäkter kvar att vänta en dag till. Bör passa på att lämn mitt CV till några mataffärer samtidigt men har svårt att tro att det blir av. Så jobbigt med sånt här.

Glass

Slängde ihop en sats kanelglass lite snabbt, en del grädde + två delar turkisk yoghurt, kanel efter smak och söta med honung.

Långsamt

Jag har många dagar hemma just nu, försöker njuta av dem innan jag måste ut och jobbleta på allvar. Tid för te och läsa böcker.

Söndag

Dricker kaffe tills jag skakar.

Mademoiselle

Senaste inköpet.

London

De senaste dagarna har spenderats i underbart regniga London.